Factcheck

[FALS] Europa se va scufunda în beznă două săptămâni din cauza unei pene de curent

© Pixabay, ID 3194287

Acest articol este disponibil și în English (Engleză)

FALS: Europa se va scufunda în beznă două săptămâni din cauza unei pene de curent

O știre „senzațională”, pornită de la Ministerul Austriac al apărării, a deschis jurnale și site-uri de știri mai multe zile. Austria începuse o campanie de instruire a populației pentru a ști cum să reacționeze în situația în care s-ar putea produce o pană majoră de curent. Materialul informativ publicat a fost transformat în fake news și a fost rostogolit în România, drept un pericol iminent.

Isteria la nivel european a pornit de la declarațiile ministrului austriac al Apărării, Klaudia Tanner, de pe Instagram, care a avertizat la începutul lunii octombrie doar cu privire la faptul că „posibilitatea unui black-out trebuie luată în calcul”.

Autor

Anastasia Cristea

Santinela Secretary-General
Anastasia Cristea is a former intern of the European Parliament, having experience in the journalistic field through internships at the National Romanian Television (TVR), Digi24 and RFI Romania. She is a graduate of the Faculty of Journalism and Communication Sciences (FJSC), University of Bucharest, and of the Institut des Hautes Études en Communication Sociale in Brussels. She completed three master's programs - at the UNESCO Chairs Programme, at the Faculty of Political Science, University of Bucharest, and at the École des Hautes Études en Sciences Sociales in Paris. She currently teaches and is a PhD student at the FJSC Bucharest and at the University of Lorraine-Metz.

Publică un comentariu

Abonează-te
Anunță-mă când
guest
Comentarii: 0
Comentarii din cadrul articolului
Toate comentariile