Misiune

Acest articol este disponibil și în English (Engleză)

Vrem să împărtășim experiența noastră și să fim mentorii unei noi generații de jurnaliști de presă de calitate din România și nu numai.

În acest sens, vom lansa o serie de master class-uri, în fizic sau prin video-conferințe, fiecare pe domeniul său, destinate studenților la jurnalism și tinerilor jurnaliști din presa centrală și cea locală, cu un număr limitat de locuri.

Cei mai buni jurnaliști de la master class-uri vor fi încurajați să scrie la o nouă platformă de presă independentă, de calitate, Santinela, pe care o vom lansa, cu fonduri din România și europene.

Integritate, adevăr și onoare sunt valorile pe care noi, maeștrii din „dojo”-ul de presă, ne bazăm.

Vrem să punem cărămizile la baza unei instituții de presă de calitate, formată prin excelență și cu entuziasm, noua platformă de presă Santinela, care va merge în paralel cu master class-urile din „dojo”.

Intenționăm să strângem fonduri de la companii de top din România, pentru a finanța master class-urile și platforma de presă din proiectul nostru, alături de fonduri atrase pe plan european.

Acest proiect se referă, în primă fază, la România, dar master class-urile vor putea fi dezvoltate pe viitor pentru a se adresa unor jurnaliști tineri din întreaga Europă, cu accent pe țările din Est, fost comuniste, unde democrația, statul de drept și drepturile omului nu sunt un dat intangibil, ci trebuie consolidate și apărate permanent.