Lifestyle

Globurile de Aur 2022, o ocheadă spre Oscaruri

© goldenglobes.com

Acest articol este disponibil și în English (Engleză)

Filmele „Power of the Dog” și „West Side Story” sunt marile câștigătoare ale Globurilor de Aur.

Pandemia de COVID-19 și-a spus însă cuvântul și în contextul decernării premiilor de anul acesta, care au fost acordate în cadrul unei ceremonii restrânse, fără transmisie live și covor roșu. Câștigătorii au fost anunțați online.

„Power of the Dog” – „În ghearele câinilor”, westernul regizat de neo-zeelandeza Jane Campion, a câștigat Globul de Aur pentru cel mai bun film dramatic. Este doar al doilea lungmetraj regizat de o femeie care obține acest râvnit trofeu.

Remake-ul lui Steven Spielberg „West Side Story” – Poveste din cartierul de Vest – a câștigat Globul de Aur pentru cea mai bună comedie sau muzical. „Encanto” de la Studiourile Disney, despre o familie care trăiește într-o casă magică, a luat Globul de Aur pentru cel mai bun film animat.

În ceea ce privește jocul actoricesc, victorioși au fost Nicole Kidman – „Cea mai bună actriță într-o dramă” și Will Smith – „Cel mai bun actor într-o dramă”.

 

© Twitter, @GoldenGlobes

 

Rachel Zegler a fost desemnată „Cea mai bună actriță de muzical sau comedie”, iar Andrew Garfield a primit trofeul pentru „Cel mai bun actor într-un muzical sau comedie”.

O parte din motivul pentru care Globurile de Aur și-au câștigat renumele se datorează faptului că au fost văzute, în timp, ca un indicator pentru premiile Oscar. Ce șanse concrete au câștigătorii Globurilor de Aur să obțină un Oscar?

Dintre cele 404 Globuri de Aur care au fost înmânate în cele 14 categorii de filme din 1991, 201 au câștigat premiul Oscar, potrivit Vulture.

Autor

Anastasia Cristea

Santinela Secretary-General
Anastasia Cristea is a former intern of the European Parliament, having experience in the journalistic field through internships at the National Romanian Television (TVR), Digi24 and RFI Romania. She is a graduate of the Faculty of Journalism and Communication Sciences (FJSC), University of Bucharest, and of the Institut des Hautes Études en Communication Sociale in Brussels. She completed three master's programs - at the UNESCO Chairs Programme, at the Faculty of Political Science, University of Bucharest, and at the École des Hautes Études en Sciences Sociales in Paris. She currently teaches and is a PhD student at the FJSC Bucharest and at the University of Lorraine-Metz.

Publică un comentariu

Abonează-te
Anunță-mă când
guest
Comentarii: 0
Comentarii din cadrul articolului
Toate comentariile