Politică Pastila de insomnie

Harababură. Țară orfană

© Pixabay, ID 784077

Acest articol este disponibil și în English (Engleză)

Pastila „Harababură. Țară orfană”

PNL s-a rupt, Orban a plecat cu “Forța dreptei”. Nu prea știu care “dreaptă”.

AUR părea că se rupe în Georgică și Târziu&Lavric. Părea că se duce de-a berbeleacul după ce Georgică a fost dat afară în șuturi de prietinii pe care, zicea el,  îi are în partidele-frați din Europa.

Părea că se duce de râpă după ce Biserica, stâlpul electoral al AUR, i-a dat un pumn puternic, iar președintele Academiei Române – un bobârnac. Toți s-au dezis de AUR.

Părea că s-a prăbușit. Mă pregăteam să dorm liniștită.

Și chiar atunci sună telefonul. “Se rupe USR-PLUS, Dacian își anunță demisia pentru că i se blochează toate propunerile de reforme, iar Barna și Drulă se pregătesc să-l atace!”

Scriu niște vorbe pe Facebook, îi tăguiesc pe copiii ăștia orgolioși, doar-doar se liniștesc și o să pot și eu să-mi văd de somn, de viață.

Aș! Dacian iese cu anunțul, Barna –cu atacul! Zavera crește, urmează avalanșa care  poate mătura singurul partid-alianță capabil să ne scoată din groapă. Pare că țin morțiș să arunce cu zoaie peste noi.

Și mai vine o știre, de astă data de la DPA, agenție de presă serioasă.

Auzi, Klaus Iohannis e în cărți să preia șefia NATO din octombrie!

Adică, să avem alegeri prezidențiale anticipate?! Rămânem orfani?

Nu că i s-ar simți absența lui Iohannis, dar  rămânem cu zgomotosul AUR pe cap.

În timp ce toți sunt ocupați să se urască, PSD zburdă cum vrea prin bugetele publice, nimeni nu le mai vede matrapazlâcurile.

Harababură. Ce pastilă ar trebui să înghit?

Autor

Ondine Gherguț

Ondine Gherguț este jurnalist de investigație din anul 1990. A publicat în Dreptatea (1990), Cotidianul (1991-1998), Evenimentul Zilei (1998-2005). Colaborator la Radio Total și Radio BBC (1991-2005), realizator la Realitatea TV (2005) și editor la jurnalul Averea (actualmente Click!, 2006). Din 2006 până în 2017 a fost senior editor la România Liberă, apoi colaborator la Revista 22 și Nașul TV.

Ondine Gherguț este cunoscută ca militantă pentru independența justiției din România. A fost invitată la emisiuni la TVR, B1TV și Realitatea TV ca analist politic și specialist în justiție.

Ondine Gherguț a fost premiată de Departamentul de Stat al SUA. În aprilie 2014, la Ambasada SUA la București, în cadrul ceremoniei de premiere a Femeilor curajoase (International Women of Courage), Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al SUA, a spus: „Ondine Gherguț este un reporter de investigație excepțional care a demascat rețele infracționale din politică şi serviciile de informații. (…) La începutul anilor ‘90, ea a dezvăluit implicarea Ministerului Afacerilor Interne în mineriadele din Piața Universității. Într-o anchetă desfăşurată în perioada 2000-2004, Ondine Gherguț a demascat ofițeri ai fostei Securități care lucrau pentru SRI şi furaseră petrol de la rafinăriile de stat. În perioada referendumului pentru demiterea preşedintelui din 2012, anchetele sale au dezvăluit că s-au trimis la Curtea Constituțională documente contradictorii cu privire la numărul de alegători eligibili”.

Publică un comentariu

Abonează-te
Anunță-mă când
guest
Comentarii: 1
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai apreciate
Comentarii din cadrul articolului
Toate comentariile
Andrei
Andrei
2 ani în urmă

Vă felicit pentru deontologie, pentru curaj și consecventa. M-aș bucura sasubliniati că Malin Bot este un pionier al acestui tip de proiect independent și, că next level, o asociație puternica a tuturor acestor cutezători in jurnalism. Doar așa veți reuși, altfel publicul se fragmentează/polarizează.