Economie Tehnologie

Mark Zuckerberg iese din Top 10 al celor mai bogați oameni din lume

© Pixabay, ID 763731

Acest articol este disponibil și în English (Engleză)

La Bursa de la New York, acțiunile Meta, compania mamă a Facebook, au scăzut cu 24%. Astfel, averea lui Mark Zuckerberg, director general la Meta, s-a redus cu aproximativ 31 de miliarde de dolari, de la 120,6 miliarde de dolari, la aproximativ 92 de miliarde de dolari, în mai puțin de o zi, conform AFP.

Acțiunile Meta au înregistrat un colaps istoric după ce rezultatele trimestriale publicate au arătat că numărul de utilizatori ai Facebook nu a crescut comparativ cu trimestrul anterior, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la creșterea viitoare a companiei, potrivit Digi24.

Meta este una dintre cele mai valoroase companii din lume, numărându-se printre cele cinci mari companii americane de tehnologie a informației, alături de Google (Alphabet Inc.), Amazon, Apple și Microsoft. Produsele și serviciile Meta includ Facebook, Messenger, Facebook Watch și Facebook Portal.

Un caz asemănător este și Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă. Acesta a pierdut 35 de miliarde de dolari într-o singură zi în luna noiembrie a anului trecut, după ce acțiunile Tesla Inc. s-au prăbușit după o postare pe Twitter a lui Musk, în care acesta a făcut un sondaj în rândul urmăritorilor săi, întrebând dacă să își vândă 10% din acțiunile sale la Tesla.

Autor

Anastasia Cristea

Santinela Secretary-General
Anastasia Cristea is a former intern of the European Parliament, having experience in the journalistic field through internships at the National Romanian Television (TVR), Digi24 and RFI Romania. She is a graduate of the Faculty of Journalism and Communication Sciences (FJSC), University of Bucharest, and of the Institut des Hautes Études en Communication Sociale in Brussels. She completed three master's programs - at the UNESCO Chairs Programme, at the Faculty of Political Science, University of Bucharest, and at the École des Hautes Études en Sciences Sociales in Paris. She currently teaches and is a PhD student at the FJSC Bucharest and at the University of Lorraine-Metz.

Publică un comentariu

Abonează-te
Anunță-mă când
guest
Comentarii: 0
Comentarii din cadrul articolului
Toate comentariile