Politică Pastila de insomnie

Georgel, războiul și nunta

DON'T PANIC!

“Fruitful meeting”-ul lui George Simion, așa cum scrie el însuși pe Twitter, cu europarlamentarul polonez J. Saryus-Wolski  ar fi fost “fruitful” deoarece ar fi discutat despre agresiunea rusă “din regiune”. Ne-a pus și poze cu polonezul.

Adică, Georgel al nostru ne spune că face parte din familia bună a celor care contează în politica mare, Georgel al nostru a devenit mare strateg!

Poate de asta ar avea nevoie și de Cristian Diaconescu, preș-ul PMP, să-i deschidă niște uși prin Occident, iar domnu’ Cristi a și anunțat că-i numai bun de măritat cu AUR.

Mă uit și eu pe pagina europarlamentarului polonez Saryus-Wolski din grupul conservatorilor europeni. Dacă tot era o întâlnire istorică, trebuia să fie, acolo, măcar o poză! Însă, nimic despre întâlnirea cu Georgel al nostru! Poate după nunta lui Georgel cu domnu’Cristi.

Așa că mă întorc în țară, unde Georgel are experiență într-ale războiului de pe stadioane. Știe să ia de gât un parlamentar atât la tribuna Parlamentului, cât și pe holurile  forului legislativ.

Știe să ia de gât primari, știe să amenințe, să facă gălăgie  și, de fiecare data, se filmează, transmite în direct pe facebook, pe unde poate și el, să afle poporul cât e de războinic, doar nu s-a obosit degeaba.

Mai ales că poporul, pe care îl vizitează ba la domiciliul din țară, ba la cel din străinătate, îl și sponsorizează.

Ce-i lipsește lui Georgel ca să ia puterea? Îi lipsește o televiziune, așa cum avea “DD în direct” .

DD avea televiziune, avea partid cu care a intrat în Parlament, avea notorietate, avea bani.

Nu se mulțumea cu donații mărunte, cu plata de vreo 10.000 de euro pe apariție la teveul său, voia sute de mii de euro deodată, la sacoșă. Așa că a staționat în pușcărie vreo doi ani (din cinci și jumătate) pentru șantaj – o scurtă vacanță.

Georgel vrea și el televiziune ca să spună ce vrea, când vrea. Vrea să distrugă pe cine vrea, cum vrea, doar să pună mâna pe cât mai multă putere. Vrea război!

Și pentru că vrea, l-a recuperat pe DD din uitare. S-a pozat cu el, s-a înfrățit cu el și s-a anunțat înfrățirea pe Facebook. Și, cum are nevoie și de sfaturile unui trezorier experimentat, l-a reînviat și pe finanțistul Dăncilei, EugenTeodorovici.

Așadar, recapitulând: poporul AUR  s-a înfrățit cu un trezorie pesedeu, cu  “DD în direct” și se însoară cu strategul Cristi sub culoarea “mov” a partidului, cum se alintă  Georgel pe pagina sa.

Acum, în miez de noapte sunt cam bulversată: înțeleg, Georgel și-a luat un strateg finanțist, un guru TV și altul într-ale deschis uși prin Occident, însă ce rezultă după ce se combină culoarea mov cu aur și cu tricolorul?

“Fruitful meeting”?  Război? Nuntă? Noi pentru ce ne pregătim?

Autor

Ondine Gherguț

Ondine Gherguț este jurnalist de investigație din anul 1990. A publicat în Dreptatea (1990), Cotidianul (1991-1998), Evenimentul Zilei (1998-2005). Colaborator la Radio Total și Radio BBC (1991-2005), realizator la Realitatea TV (2005) și editor la jurnalul Averea (actualmente Click!, 2006). Din 2006 până în 2017 a fost senior editor la România Liberă, apoi colaborator la Revista 22 și Nașul TV.

Ondine Gherguț este cunoscută ca militantă pentru independența justiției din România. A fost invitată la emisiuni la TVR, B1TV și Realitatea TV ca analist politic și specialist în justiție.

Ondine Gherguț a fost premiată de Departamentul de Stat al SUA. În aprilie 2014, la Ambasada SUA la București, în cadrul ceremoniei de premiere a Femeilor curajoase (International Women of Courage), Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al SUA, a spus: „Ondine Gherguț este un reporter de investigație excepțional care a demascat rețele infracționale din politică şi serviciile de informații. (…) La începutul anilor ‘90, ea a dezvăluit implicarea Ministerului Afacerilor Interne în mineriadele din Piața Universității. Într-o anchetă desfăşurată în perioada 2000-2004, Ondine Gherguț a demascat ofițeri ai fostei Securități care lucrau pentru SRI şi furaseră petrol de la rafinăriile de stat. În perioada referendumului pentru demiterea preşedintelui din 2012, anchetele sale au dezvăluit că s-au trimis la Curtea Constituțională documente contradictorii cu privire la numărul de alegători eligibili”.

Publică un comentariu

Abonează-te
Anunță-mă când
guest
Comentarii: 0
Comentarii din cadrul articolului
Toate comentariile