Politică

Solidaritate cu Ucraina: „Oligarhii ruși trebuie loviți la portofel,” Anne Hidalgo, Primarul Parisului

Pimarul Parisului, Anne Hidalgo
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, la demonstrația de solidaritate cu Ucraina

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a spus ieri, vorbind de la o demonstrație de solidaritate cu Ucraina din capitala Franței, că „oligarhii ruși”  din suita lui Putin „trebuie loviți la portofel.”

Hidalgo, candidată (socialistă) la prezidențialele din aprilie din Franța, a spus că „propunerea de a rechiziționa vilele din Franța ale oligarhilor ruși„, pentru a caza refugiați din Ucraina, „este pe masă”.

Asociația primarilor din Franța discută acum aceste măsuri, a spus ea, dând dovadă de unitate cu drama refugiaților ucraineni.

Sute de mii de ucraineni, femei și copii mai ales, au luat calea bejeniei, fugind mai întâi spre Polonia, România și Republica Moldova, ca să scape de bombele și tancurile rusești.

„Acest război va dura,” a spus Președintele Franței, aflat la Salonul de Agricultură de la Paris, avertizând că vor exista „consecințe importante.”

Vila lui Roman Abramovici pe Coasta de Azur, în Franța

Marea Britanie a anunțat deja înghețarea averilor a trei oligarhi apropiați de Kremlin. În Franța, oligarhii ruși dețin vile somptuoase, avioane și iahturi de lux, mai ales pe Coasta de Azur.

Autor

Roxana Dascălu

Redactor-șef Santinela
Roxana Dascălu are o experiență de un deceniu la agenția internațională de presă Reuters, cu reportaje despre tranziția de la comunism la o societate democratică, cu economie de piață, a României și țărilor din Estul Europei. A colaborat și cu Economist Intelligence Unit și Oxford Business Group. În prezent, este stabilită în sudul Franței, și continuă să publice în presa română articole despre cultură și viața politică din Hexagon și nu numai.

Publică un comentariu

Abonează-te
Anunță-mă când
guest
Comentarii: 0
Comentarii din cadrul articolului
Toate comentariile