Politică Pastila de insomnie

Delirul ucigaș al lui Putin, prezis de Coposu

Încă o noapte în care Putin ucide cu cinism copii, femei, civili neînarmați, susținând că el apără Ucraina de naziști, de crime. A tras până și asupra  coloanelor de refugiați de pe coridorul de retragere a populației civile, coridor cu care Putin a fost de acord.

Crime împotriva umanității sub binecuvântarea Patriahului ortodox al Rusiei, Kirill, care îl susține pe Putin! Ortodocșii Putin și Kirill ucid o țară majoritar ortodoxă, fluturând flamura iubirii pentru umanitate.

Să ne ferească Dumnezeu de o încercare de penetrare rusească a Europei cu drapelul panslavismului sau a panortodoxiei”- spunea profetic, la începutul anilor 1990, părintele politicii pro-europene românești posdecembriste, Corneliu Coposu.

Era în contextul în care România abia ieșise din comunism după o revoluție sângeroasă. Țara era condusă de comunistul Ion Iliescu, care promova apropierea de Rusia,  iar Corneliu Coposu încerca să-i convingă pe români de nevoia noastră de a intra în Uniunea Europeană și în NATO pentru a ne putea proteja de expansionismul rusesc.

Corneliu Coposu mai spunea că “De când există în proximă vecinătate Rusia, fie că a fost Rusie țaristă, fie că a fost Rusie ortodoxă, fie că a fost Rusie pravoslavnică, ea a reprezentat pentru noi același pericol. N-a renunțat  niciodată la imperialismul agrar caracteristic, în urma Testamentului lui Petru cel Mare. Sigur că metodele de subjugare a popoarelor care-i stau în drumul  expansiunii ei spre mările calde, spre Bosfor, suntem noi și alte țări mai mici.”

Dacă Putin amenință România, e clar că nu se mulțumește numai cu porturile ucrainene de la Marea Neagră. El le vrea și pe cele din România, vrea să ajungă cu expansiunea  “…spre Bosfor”, cum  spunea Corneliu Coposu în anii ‘90. Și de acolo, probabil spre Atlantic.

Între timp, România a intrat în NATO și Uniunea Europeană. Avem baze militare NATO, avem tehnică militară modernă, avem cu ce ne apăra granițele, motiv de furie pentru Putin.

Însă, e clar că Putin poftește și porturile românești. Altfel nu ar fi amenințat direct România și, voalat, celelalte țări NATO vecine Ucrainei. E posibil să își pregătească justificarea pentru a ataca România. Dacă îndrăznim  să primim avioane ucrainene, ne va considera inamici!

Putin a amenințat și Europa, și SUA cu “ce n-a mai văzut lumea” dacă îndrăznesc să ajute Ucraina. Tradus, Putin amenință cu atac nuclear.

…Predicțiile Seniorului politicii românești, Corneliu Coposu, se adeveresc în zilele noastre. Putin, în delirul său, se crede mai mare decât Petru cel Mare. Deține Crimeea din 2014, acum vrea Odessa și gurile Dunării. Vrea să transforme Marea Neagră în lac rusesc!  Și, pentru că Putin vrea să rămână în istorie mai mare decât însuși țarul Petru cel Mare, poftește și  Marea Baltică în întregime și poate și Finlanda. Unde se opresc poftele lui Putin?

În urmă cu vreo 80 de ani a mai existat în istorie un nebun care a vrut să purifice umanitatea: Hitler, ucigașul a milioane de evrei, cotropitor de popoare.

Hitler își promova manifestul “Mein Kampf”; Putin – “Testamentul lui Petru cel Mare”.

Delirul ucigaș al lui Hitler a început cu cotropirea Poloniei, cel al lui Putin – cu invadarea  Ucrainei. Crime împotriva umanității!

Puteți dormi liniștit?

Autor

Ondine Gherguț

Ondine Gherguț este jurnalist de investigație din anul 1990. A publicat în Dreptatea (1990), Cotidianul (1991-1998), Evenimentul Zilei (1998-2005). Colaborator la Radio Total și Radio BBC (1991-2005), realizator la Realitatea TV (2005) și editor la jurnalul Averea (actualmente Click!, 2006). Din 2006 până în 2017 a fost senior editor la România Liberă, apoi colaborator la Revista 22 și Nașul TV.

Ondine Gherguț este cunoscută ca militantă pentru independența justiției din România. A fost invitată la emisiuni la TVR, B1TV și Realitatea TV ca analist politic și specialist în justiție.

Ondine Gherguț a fost premiată de Departamentul de Stat al SUA. În aprilie 2014, la Ambasada SUA la București, în cadrul ceremoniei de premiere a Femeilor curajoase (International Women of Courage), Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al SUA, a spus: „Ondine Gherguț este un reporter de investigație excepțional care a demascat rețele infracționale din politică şi serviciile de informații. (…) La începutul anilor ‘90, ea a dezvăluit implicarea Ministerului Afacerilor Interne în mineriadele din Piața Universității. Într-o anchetă desfăşurată în perioada 2000-2004, Ondine Gherguț a demascat ofițeri ai fostei Securități care lucrau pentru SRI şi furaseră petrol de la rafinăriile de stat. În perioada referendumului pentru demiterea preşedintelui din 2012, anchetele sale au dezvăluit că s-au trimis la Curtea Constituțională documente contradictorii cu privire la numărul de alegători eligibili”.

Publică un comentariu

Abonează-te
Anunță-mă când
guest
Comentarii: 0
Comentarii din cadrul articolului
Toate comentariile