Tehnologie

România va produce cele mai noi interceptoare pentru bateriile antiaeriene Patriot

În baza unui memorandum de înțelegere între producătorul american Raytheon Missiles & Defense, Compania Naţională Romarm și Electromecanica Ploiești, semnat miercuri, 4 mai, în România vor fi fabricate rachete interceptoare SkyCeptor pentru bateriile antiaeriene Patriot, potrivit unui anunț al Ministerului Economiei.

România are deja instalată o unitate Patriot. Raytheon Missiles & Defense a livrat această unitate în timp record în septembrie 2020, răspunzând astfel îngrijorărilor membrilor NATO cu privire la securitatea în zona Mării Negre, iar în a doua parte a anului acesta urmează să mai primească încă o unitate Patriot, versiunea cea mai dezvoltată.

Astfel, România va deveni prima țară care va putea folosi pe teren cea mai nouă versiune a sistemului de apărare antiaerian și anti-rachetă Patriot, produs de Raytheon Missiles & Defense, o divizie a Raytheon Technologies.

Acum, pe lângă primirea celui mai modern sistem disponibil, România va avea și avantajul de a profita prima de arhitectura flexibilă a acestei configurații și de a-și moderniza unitatea pe care o are deja.

Scopul Raytheon Missiles & Defense este acela de a ajuta Armata Română să poată susține sistemele independent. Acesta este motivul pentru care au fost demarate procedurile prin care să se producă interceptoarele SkyCeptor pentru sistemele Patriot în România.

“Până la mijlocul sau finalul lui 2022, România va fi și mai bine protejată datorită faptului că arsenalul său extins de sisteme Patriot va găzdui cele mai noi și mai avansate tehnologii, încorporate într-un sistem care este testat pe câmpul de operațiuni de generații”, a spus Patrick Griffin, senior program manager la Raytheon Missiles & Defense pentru programul Patriot România.

Autor

Costel Stroescu

Publică un comentariu

Abonează-te
Anunță-mă când
guest
Comentarii: 0
Comentarii din cadrul articolului
Toate comentariile