Politică

Programul politic al Partidului Național Ortodox Român (proiect)

În ultimii ani și-au făcut apariția în discursul public elemente din discursul public al perioadei fascizante și fasciste din România (1938–1944), care sunt preluate adeseori de nenumărați utilizatori ai rețelelor sociale. Nemulțumiți de situația actuală a democrației și a economiei, acești oameni critică uneori vehement instituțiile și funcționarea lor, dar foarte rar propun ceva în loc. Așa încât mi-am permis să schițez un proiect politic plecând de la aceste critici. Este vorba de o caricatură  politică, dar istoria secolului XX a arătat că uneori aceste caricaturi tind să devină realitate, cu efecte funeste.

Programul Partidului Național Ortodox Român (Proiect)

Art.1    Partidul Național Ortodox Român (PNOR) este formațiunea politică care reprezintă în cel mai înalt grad interesele majorității covârșitoare a poporului român.

Art.2    PNOR se constituie în temeiul și respectă legile și Constituția actuală a țării.

Art.3    De îndată ce va ajunge la putere, PNOR va modifica Constituția declarând România stat național-ortodox al românilor.

Art.4    PNOR va declara Biserica Ortodoxă (BOR) biserică națională și îi va restabili locul preponderent în viața națiunii.

Art.5    BOR va primi subvenții substanțiale de la bugetul de stat pentru desfășurarea activității sale, inclusiv dezvoltarea învățământului religios.

Art.6    Patriarhul BOR va fi membru de drept al guvernului României și al Senatului. Toți episcopii ortodocși vor fi membri de drept ai Senatului.

Art.7    Religia ortodoxă va deveni materie obligatorie de studiu în toate școlile, pentru toți elevii, indiferent de religia fiecăruia dintre ei.

Art.8    Legea cultelor va stabili reguli stricte de funcționare pentru celelalte culte, interzicându-se prozelitismul religios, cu excepția celui creștin-ortodox.

Art.9    Codul Penal va fi modificat, incriminându-se blasfemia, relațiile sexuale între persoane de același sex, avortul la cerere la femei de sub 45 de ani sau cu mai puțin de cinci copii. Va fi reintrodusă pedeapsa cu moartea și pedepsele corporale în școli, poliție, închisori și armată. Execuțiile se vor face în public.

Art.10  Va fi reintrodus serviciul militar obligatoriu, pentru bărbații în vârstă de 18 – 25 de ani, iar mobilizările se vor face până la 60 de ani. Vor fi organizate activități paramilitare pentru toate persoanele de sex masculin între 14 și 60 de ani.

Art.11  Statul va încuraja natalitatea, oferind alocații sociale pentru fiecare copil. Vor fi încurajate femeile casnice, deoarece PNOR consideră că locul femeii nu este la lucru, ci în casă, la crescutul copiilor și în bucătărie.

Art.12  PNOR va încuraja corporatismul în economie. PNOR combate atât tendințele socialiste cât și cele capitaliste în economie.

Art.13 Capitalul străin este permis în economia românească doar în condiții excepționale.

Art.14  Drepturile minorităților naționale vor fi strict reglementate și se va încuraja integrarea și asimilarea lor. Dreptul de a folosi limba maternă în public pentru  minoritățile naționale va fi sever limitată. Orice tendințe separatiste vor fi pedepsite aspru, mergându-se până la pedeapsa cu moartea.

Art.15  PNOR va legifera obligativitatea denumirii de “țigan”, iar denumirea de “rom” sau “rrom” va fi interzisă, ca o insultă la adresa poporului român și folosirea ei va fi pedepsită cu amenzi penale sau cu închisoarea. Se va permite folosirea unor termeni actualmente proscriși, precum “jidan”, “bozgor”, “cioară”sau “poponar”.

Art.16  Va fi revizuită programa școlară și va fi eliminată predarea obligatorie a Holocaustului. PNOR consideră că acesta este o invenție a evreilor ca să culpabilizeze poporul român. Va fi abrogată aberanta Ordonanță de Urgență 31/2002 care incriminează negarea Holocaustului. Va fi reabilitat Mareșalul Antonescu și căpeteniile legionare, în frunte cu Corneliu Zelea Codreanu.

Art.17 PNOR va propune BOR sanctificarea lui Corneliu Zelea Codreanu.

Art.18  Va fi mărit numărul zilelor de sărbătoare nelucrătoare, incluzându-se aici Boboteaza, Lăsata Secului, Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Sfânta Maria, Cuvioasa Parascheva și altele. Va fi marcată în fiecare an ziua de 6 septembrie 1940, când a fost înființat statul național-legionar.

Art.19 Vor fi interzise organizații precum franc-masoneria, cluburile Rotary și în general toate filialele unor organizații internaționale sau care promovează cosmopolitismul, cum ar fi de pildă Fundația Soros.

Art.20 În planul politicii externe, PNOR va scoate imediat România din Uniunea Europeană, NATO, Consiliul Europei, FMI, Banca Mondială, etc, va rupe imediat relațiile cu Israelul. România își va reorienta relațiile către țări ortodoxe, precum Republica Moldova (pentru a cărei reunificare imediată va milita), Rusia, Serbia, Grecia și Bulgaria (PNOR va încerca să convingă aceste două din urmă țări să părăsească Uniunea Europeană).

Acesta este doar un proiect. Invităm pe românii ortodocși și iubitori de neam să vină cu propuneri de modificare sau adăugire.

Nota redacției: Îi salutăm pe cei care au sesizat intenția sarcastică a acestui articol.  Deși intenția este una de caricaturizare, veți găsi, sub o formă sau alta, toate aceste idei exprimate în public.

Autor

Petru Clej

Petru Clej este jurnalist freelance, care locuiește și lucrează la Londra din 1991. În prezent el este corespondent RFI România, G4Media și Anima News, după a ce a lucrat la redacția română a BBC World Service mai bine de 17 ani.
Este specializat pe problema antisemitismului, Holocaustului și rasismului și a realizat numeroase materiale pe această temă pentru BBC, RFI, Jewish Chronicle, Dilema Veche, G4Media și Anima News.
A înființat și este administratorul grupului Facebook ANTISEMITISMUL ESTE OTRAVĂ și participă activ pe mai multe grupuri dedicate combaterii antisemitismului și rasismului.

Publică un comentariu

Abonează-te
Anunță-mă când
guest
Comentarii: 4
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai apreciate
Comentarii din cadrul articolului
Toate comentariile
Angela Demusca
Angela Demusca
1 an în urmă

Pana sa-mi dau seama ca PNOR e o gluma , intrasem putin in panica.Dar sa nu credeti ca nu sunt destui , patrioti” care si-ar dori un partid ca acesta la putere. Eu zic : Doamne fereste! Sper ca va fi liniste si pace .O zi buna va doresc!

Constantinv
Constantinv
1 an în urmă

Stimata redactie,

In sectiunea MISIUNE scrieti:

“Vrem să împărtășim experiența noastră și să fim mentorii unei noi generații de jurnaliști de presă de calitate din România și nu numai.
Integritate, adevăr și onoare sunt valorile pe care noi, maeștrii din „dojo”-ul de presă, ne bazăm.”

Adevarat, cele de mai sus ar putea fi benefice pentru tinerii ziaristi.

Dar, ma intreb foarte mirat, DE CE am primit articolul de mai sus cata vreme NU sunt ziarist si NICI tanar nu (mai) sunt.

Cat priveste articolul, acesta NU este de fel o gluma. Este cat se poate de serios in scopul propus.

Pacat, PACAT ca permiteti astfel de “glume”!!!

Cu stima,